Hokej: Kežmarčania splnili ďalšiu povinnosť, zmluvne majú podchytených 22 hráčov

29.06.2007 Kežmarok

Kežmarok 29. júna (TASR) - Pred bránami splnenia ďalších podmienok pre účasť v hokejovej Slovnaft extralige stojí vedenie hokejového tímu SkiPark MHK Kežmarok.
Po tom čo si účasť v nej hráči vybojovali vo finále play off I. ligy v súboji so Spišskou Novou Vsou a následne odkúpením dorasteneckej licencie od Spišiakov, sa im situácia skomplikovala v čase vrcholiacej letnej prípravy na suchu.
Jej posledný týždeň totiž hráči odignorovali, nakoľko vedenie klubu s nimi nepodpísalo nové zmluvy. Aby extraligu mohli hrať, mať platné zmluvy s hráčmi je jednou z podmienok, rovnako tak aj zloženie sumy 4 milióny Sk Pro-Hokeju, ktorý z nej bude hráčom každý mesiac vyplácať 400.000 na mzdy hráčov. Ich splnenie je dátumované do 30. júna. Aj keď vedenie Kežmarku stále nereaguje na telefonické výzvy, aspoň niečo z kuchyne klubu priblížil tréner tímu Miroslav Ihnačák. "V priebehu týždňa sa veci pohli smerom dopredu a nové zmluvy máme podpísaných s 22 hráčmi, ktorí sa v klube v máji riadne zapojili do prípravy. Novým hráčom je útočník Pavol Segľa a pracuje sa aj na angažmáne Slavomíra Pavlička, " povedal pre TASR Miroslav Ihnačák a dodal: "Situácia sa tak vrátila do normálu, aj keď týždeň bez prípravy nám urobil v našich plánoch škrt cez rozpočet. Toto budeme musieť dohnať v druhej fáze, na ľad pôjdeme 23. júla. "
Kežmarčania plánujú do ostrého začiatku sezóny, ktorý by sa pre nich mal začať 7. septembra na ľade trenčianskej Dukly, odohrať 11 prípravných zápasov. Prvý na domácom ľade 27. júla proti Katoviciam.
 

Vyberte región